lördag 10 april 2010

Med kurs på sydkusten...

Ja då var man på kurs med René från Flyfishing Masters på sydkusten... en fantastisk kurs må jag säga och det var otroligt lärorikt att få ta del av den kunskap som René besitter. Fisket var väl sådär men det blev ett par öringar. Men vad gör dåligt fiske när man träffar nya och intressanta människor. Och när man får hänga med på de bästa öringslokalerna på sydkusten kan man inte klaga. På kvällarna var det god mat och gott dricka, till dessert var det whiskey med flugbindning. Jag kan varmt rekommendera denna kurs för såväl nybörjare som erfarna kustfiskare.

Så nu är det bara att ta vara på alla goda tips och trix som lärdes ut, och omvandla dessa till praktik. Något som var väldigt trevligt under kursen var när vi fick testa olika utrustningar i form av spö och linor, och även testa de andra deltagarnas utrustning. Detta gav mig blodad tand för en ny lina, en Snowbee XS natural density. Herre gud vilken lina, som en jävla scudmissil och fantastiska egenskaper i vinden. Natural density gör att lina ligger mellan 10 till 20 cm under vatten ytan, och ger fiskaren en underbar kontakt med flugan hela tiden.

Problemet nu är att man börjar känna stressen över att vårsäsongen börjar ta slut. Men det kommer att bli ett par rundor till, kanske till och med hinna ut innan jobbet på morgonen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar